De ce este sanatos sa fii indragostit?

Feb 5, 2013 by

De ce este sanatos sa fii indragostit?

Sa fii indragostit este unul dintre cele mai frumoase sentimente din lume. Saruturile si imbratisarile exprima mai mult decat ar putea un om sa o faca in o mie de cuvinte! Pe langa toate lucrurile minunate pe care le inspira o iubire dintre doi oameni, exista si beneficii pentru sanatate (in caz ca nu stiati). O sa discutam astazi despre aceste efecte si de ce este sanatos sa iubesti:

  • un cercetator de la Universitatea Medicala din Viena a descoperit ca imbratisarea persoanei iubite poate scadea stresul, poate scadea tensiunea si poate imbunatati memoria
  • giugiuleala este un mod de comunicarea non verbala care te ajuta sa ai o legatura mai stransa cu partenerul tau. Este modul prin care iti exprimi afectiunea, dar si prin care (in momentele de stres, sau grele) poti transmite “stiu cum te simti”. Ca sa nu mai vorbim de efectele pe care aceasta actiune o are asupra stresului.
  • comunicarea verbala , discutiile cu iubitul tau au un efect foarte bun asupra tensiunii arteriale. Pe langa beneficiile (evidente) pe care le are asupra relatiei voastre.
  • bineinteles ca de pe aceasta lista nu trebuie sa lipseasca sarutul. Pe langa faptul ca are un efect benefic asupra stresului, de asemenea face un mare bine dintilor tai. Atunci cand te saruti cu partenerul tau, nivelul salivei creste si curata dintii de toate bacteriile si lupta impotriva tartrului.
  • sexul  stim cu totii ca este cea mai placuta metoda de a arde calorii. De asemenea, in timpul sexului creste nivelul anticorpilor care ajuta la combaterea racelii. Si bineinteles, este cel mai bun lucru pe care il poti face in vederea unui somn adanc si linistit!

Asa ca dragii mei, iubiti-va mult si profitati de ceea ce aveti langa voi !

Related Posts

Share This

2 Comments

  1. Uneori o îmbrăţişare de la persoana iubită chiar este tot ce ai nevoie pentru a-ţi calma nervii şi a-ţi alunga stresul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.